Yogaklas bij Yogaster

JCI DommellandNieuws

De halve cobra, the warrior II en de omgekeerde hond. Dit zijn voor 16 leden van JCI Dommelland geen onbekende posities meer. Op 20 juli bezochten wij namelijk de yogastudio van Yogaster in Boxtel. We kwamen binnen als stijve harken maar verlieten het pand als ware Yogi’s en Yogini’s.

Het idee rees bij de commissie Leren en Kennisdelen om naast een educatief luisterprogramma ook een activiteit op te nemen. Maar wat? Petri Sterrenburg, een ambitieuze Boxtelse was onlangs een yogastudio begonnen in Boxtel. Het zou toch wel erg leuk zijn als wij met JCI Dommelland allemaal aan een yogasessie zouden deelnemen. Vooral bij de gedachte aan een paar leden in het bijzonder, verscheen er een glimlach op ons gezicht. De sessie werd ingepland en werd door verschillende leden met lichte schroom ontvangen. Op 20 juli moest het gaan gebeuren.

We verzamelden bij Café d’n Boer in Boxtel en vertrokken gezamenlijk naar de yogastudio om de hoek. De yogaruimte bestond uit een mooi sereen ingerichte ruimte op de eerste verdieping. De matjes en overige benodigdheden lagen klaar en we namen vol verwachting plaats op ons matje. Na een mooie introductie van Petri, konden wij aan de slag. Diverse yogaposities werden aangenomen. Spieren werden op rek gebracht. Oerkreten werden geschald. Een voet van een buurman belandde in de neus van zijn buurvrouw. Ik dacht dat yoga zweverig en slaperig was.. maar dit was een goede workout! Er volgde een rustmoment waarbij iedereen ook een hoofdmassage ontving. De sessie werd afgesloten met een kopje thee met wat lekkers erbij. Er waren louter enthousiaste reacties!