Het moderne samenwerken in het SX gebouw

JCI DommellandNieuws

Dinsdag 21 november hebben wij met onze kamer van JCI Dommelland een bezoek gebracht aan het SX gebouw in Eindhoven. In deze oude glasfabriek van Philips werkten vroeger iedere werkdag arbeiders samen aan de productie van het glazen omhulsel van de beroemde Philips gloeilampen. Samenwerken in deze oude fabriekshal is nog steeds aan de orde, alleen nu niet langer op het terrein van de glasproductie maar op het gebied van sport, media en management.

Onder leiding van Triple Double, een adviesbureau op het gebied van sportmarketing, is het SX gebouw in een paar jaar tijd een bedrijfsverzamelgebouw geworden voor bedrijven die actief zijn op het terrein van sport, media en marketing. Het gebouw met atletiekbaanlijnen op de vloeren, turntoestellen in de hal, een grote sportbibliotheek, een basketbalveld en uiteraard met een eigen sportschool, is sinds 2014 huisvestiging gaan bieden aan een groot aantal bedrijven.

Bjorn van de Langenberg van Super Sport Events en één van de bewoners van het SX-gebouw, heeft ons een rondleiding gegeven door het SX gebouw. De aftrap was in Grandcafé De Stip, de middenstip van het gebouw en daarmee de plek waar de bewoners samenkomen om te lunchen, te vergaderen of om elkaar spontaan te ontmoeten.

De rondleiding kende vervolgens verschillende etappes waarbij we kennis hebben gemaakt met verschillende SX bewoners zoals Energy Lab, Triple Double, Imagine5 en Super Sport Events. De etappe Imagine5 speelde zich zelfs gedeeltelijk af in de virtuele wereld en heeft sommigen van ons een kijkje laten nemen in de kleedkamer van de Oranje Leeuwinnen.

Ook zijn we tijdens de rondleiding meer te weten gekomen over SX Open. Via dit concept, dat verbonden is aan het SX gebouw, vindt de ultieme kruisbestuiving plaats. Jonge ondernemers met uiteenlopende bedrijven op het gebied van sport, media en marketing huren via dit concept een eigen werkplek binnen het SX gebouw, kunnen enkele keren per jaar deelnemen aan een creatie- en kennissessies onder leiding van Triple Double en krijgen een uitgelezen kans om een interessant zakelijk netwerk op te bouwen van met elkaar gerelateerde ondernemers die door middel van samenwerking elkaar versterken. Hiermee is het SX gebouw getransformeerd van een glasfabriek van een groot concern dat een zo’n groot mogelijk deel van het productieproces in eigen beheer wilde houden, naar een gebouw voor zelfstandige ondernemers gericht op samenwerking.

De grand finale vond uiteraard weer plaats in De Stip.